نحوه بودجه ریزی در دانشگاه
از اینکه در دانشگاه درآمد زیادی ندارید مضطرب هستید؟ آیا مشتاق هستید که یاد بگیرید چگونه درآمد دانشجویی خود را بیشتر بکشید؟ شما در جای مناسب هستید.

۷۷ درصد از دانشجویان برای ما فاش کردند که آرزو میکردند که قبل از آمدن به دانشگاه، آموزش مالی بهتر میداشتند. بنابراین اگر سرنخی برای تهیه بودجه ندارید، قطعاً تنها نیستید. با دانشگاه آنلاین همراه باشید تا نحوه بودجه بندی در هنگامیکه دانشجو هستید را بررسی کنیم.
میدانیم که این موضوع خیلی هیجان انگیز نیست اما همین دقیقه که شما صرف یادگیری نحوه مدیریت پول خود میکنید، اساساً یک سرمایه گذاری در طول عمر است.
برنامه ریزی بودجه دانشجویی
- چرا شما نیاز به بودجه در دانشگاه دارید
- محاسبه بودجه دانشجویی خود
- ۱۵ راه برای درآمدزایی بیشتر
چرا شما نیاز به بودجه در دانشگاه دارید

بودجه ریزی ممکن است بسیار کسل کننده به نظر برسد (کاری که والدینتان به شما گفته اند انجام دهید اما هرگز به این نتیجه نرسیدید) اما ردیابی و کنترل هزینههای شما فواید زیادی دارد.
تصور کنید که حساب بانکی شما مانند یک سطل سوراخ است. هر بار شما شیر آب را برای پر کردن آن باز میشود بلافاصله از سطل خارج میشود، این درآمد شما است.
سطل شما پر از سوراخهایی است که پول شما را به بیرون هدایت میکند. سطح آب به طور مداوم در حال تغییر خواهد بود، اما تا زمانی که آب کافی در سطل وجود داشته باشد، مشکلی نخواهد بود.
اگر سطح آب خیلی پایین بیاید، مشکل پیش میآید. سپس شما باید شروع به پر کردن آن حفرهها (هزینههای متفرقه) کنید. اینجا جایی است که بحث بودجه بندی وارد میشود. این به حفظ سطح آب کمک میکند تا بتوانید پول را صرف چیزهایی که شما نیاز دارید بکنید و از آن لذت ببرید.
این که آیا شما در تلاش برای صرفه جویی برای مقاصد بزرگتر مانند تعطیلات یا خرید کنسول بازی ویدئویی جدید هستید، یا اینکه فقط میخواهید برای موارد اضطراری آماده شوید (مثلا تعمیر صفحه نمایش تلفن) بودجه قوی دقیقاً همان چیزی است که شما به آن نیاز دارید.
بودجه دانشجویی خود را محاسبه کنید
بودجه اصلی شما ساده است. لیست تمام پولی که وارد حساب شما میشود، پیگیری میزان هزینه شما و مشاهده نحوه تراز بودن آنها.
پس از انجام این کار، میتوانید اهدافی را برای کمک به کاهش هزینههای خود تعیین کنید و شروع به پس انداز بیشتر کنید. در اینجا نحوه برنامه ریزی بودجه خود در چهار مرحله آسان آورده شده است:
۱- درآمد خود را تعیین کنید

در مرحله اول، باید پول را از طریق کار کردن و سایر موارد به دست آورید. این پارامترها هزینه شما را تعیین میکند، بنابراین با دقت در مورد هر منبع احتمالی درآمد فکر کنید.
درآمد معمول دانشجویی
- کمک هزینه دانشگاه
- پول از والدین خود
- حقوق و دستمزد یک شغل پاره وقت
- پس انداز
۲- هزینههای خود را تخمین بزنید
در مرحله بعد باید بدانید که تمام پول شما به کجا میرود. شما میتوانید به صورت حساب بانکی خود نگاهی بیندازید تا تمام خریدهای قبلی خود را جمع کنید، یا به سادگی یک تخمین تقریبی از آنچه را که فکر میکنید برای هر چیزی هزینه میکنید، را ثبت کنید.
از دادههای ما در مورد میانگین هزینههای زندگی دانشجویان به عنوان راهنمایی برای هزینههای خود نیز میتوانید استفاده کنید.
هزینههای اساسی دانشجویان
- اجاره خانه
- مواد غذایی
- صورتحساب بیمه، گاز، برق، آب، اینترنت، تلفن همراه
- حمل و نقل ( اتوبوس، مترو، تاکسی و یا بنزین برای ماشین شخصی)
- خرید کتابهای درسی و تجهیزات تخصصی
- تفریحات آخر هفته ( غذای بیرون، سینما و …)
- عضویت در باشگاه
- کوتاهی مو و هزینههای زیبایی
- هدایا و امور خیریه
۳- بودجه هفتگی خود را محاسبه کنید

هنگامیکه تمام هزینههای خود را پیش بینی کردید، زمان آن رسیده است تا آن را در بودجه هفتگی تقسیم کنید. آنرا تقسیم کنید به هزینههای یک هفته و ریز تر شوید، اینجاست که به واقعییت نزدیکتر میشوید.
درآمد کل یک ترم دانشگاه را محاسبه کنید سپس منهای مخارج ضروری خود برای همان مدت و عدد مورد نظر خود را به تعداد هفتهها در یک ترم تقسیم کنید.
شما اکنون بودجه هفتگی دانشجویی خود را بدست آورده اید. به عبارت دیگر، مبلغی را که باید در هر هفته برای همه آن چیزهای ضروری هزینه کنید.
به عنوان مثال، اگر درآمد شما در ترم اول ۲ میلیون تومان است و هزینه اصلی شما تا ۱۵۰۰۰۰۰تومن اضافه میشود، شما باید ۱۲۵ هزار تومن در هفته (در طی یک دوره ۱۲ هفته ای) داشته باشید.
بهتر است هزینههای خود را در هر هفته به جای هر ماه مشخص کنید.
۴- اهداف خود را تعیین کنید
اگر مراحل بالا را دنبال میکنید و با بودجه هفتگی معقول مواجه هستید عالی است. اما اگر دچار مشکل هستید و برای تأمین اعتبار نیاز به بودجه دارید یا سعی در کاهش آن دارید، همه چیز به تعیین اهداف شما بر میگردد که یا باید هزینههای خود را کاهش دهید یا درآمد خود را افزایش دهید.
شما ممکن است متوجه شوید که هر ماه ۲۰۰ هزار تومان برای غذای آماده مصرف میکنید، در این صورت میتوانید نیمیاز این مقدار را کاهش دهید.
یا با عضویت در باشگاه ورزشی مقدار زیادی از درآمد شما خرج میگردد، ممکن است وقت آن رسیده باشد که راههای خلاقانه تری برای صرفه جویی در هزینههای خود استفاده نمایید.
ابزارهای بودجه ریزی دانشجویی
ما اصول اولیه تنظیم بودجه ساده دانشجویی را توضیح داده ایم، که میتوانید به راحتی از آن استفاده نمایید. اما با استفاده از یکی از بسیاری از ابزارهای رایگان بودجه بندی موجود، میتوانید از این تمرین بیشتر استفاده کنید:
– برنامههای بودجه ریزی دانشجویی
اگر فهمیدید که زیاد هزینه میکنید یا به نظر میرسد که بودجه شما مطابق انتظارات شما نیست باید راههایی را برای بازگرداندن آن پیدا کنید.

فناوری، بودجه ریزی را آسانتر از همیشه کرده است و برنامههای جدید بانکی به شما کمک میکنند تا با لمس یک دکمه، پیگیری مالی خود را حفظ کنید.
برنامههایی وجود دارند که تمام خریدهای شما را به دسته بندی میکند (غذا، سرگرمیو غیره) و هنگامیکه میخواهید بودجه در هر قسمت را انتخاب کنید، آلارمهایی را برای شما ارسال میکند.
برخی از این برنامهها همچنین دارای ویژگیهای پس انداز هستند که به شما کمک میکند هر هفته مقادیر کمیپول را کنار بگذارید، همچنین عملکردهای بانکی سنتی مانند اضافه برداشت، بهره اعتباری و حسابهای مشترک را نیز در بر دارد.
استفاده از این ابزار چندان سخت نیست بلکه یک ترفند فوق العاده آسان و مفید است که میتواند در صرفه جویی صدها هزار تومان در سال به شما کمک کند.
- این ایده حول روانشناسی میچرخد که فقط آنچه را که میتوانید به راحتی دسترسی داشته باشید مصرف خواهید کرد.
گام یک
هنگامیکه حقوق و یا هر منبع درآمد دیگر خود را دریافت کردید، آن را به یک حساب جداگانه جاری یا پس انداز انتقال دهید.
گام دو
هر هفته یک پرداخت مکرر تنظیم کنید تا بودجه هفتگی خود را به حساب هزینه عادی خود منتقل کنید.
این کار با بانکداری اینترنتی آسان است، و به تدریج پولی را که لازم دارید به حساب خود وارد میکنید، مانع از این میشود که همه ی پول شما در یک حساب و در دسترس شما باشد.
گام سوم
اگر هر هفته به پول بیشتری احتیاج دارید، میتوانید به سادگی پول بیشتری را به آن حساب انتقال دهید اما حداقل در مورد این فکر خواهید کرد که آیا ابتدا واقعا به آن پول احتیاج دارید؟
این نه تنها به شما انگیزه پس انداز میدهد، بلکه به شکستن عادات خرج کردن کمک میکند و اطمینان میدهد که پول شما تا زمان پرداخت بعدی پس انداز خواهد شد.
برنامهها و رباتهای پس انداز خودکار نیز ابزارهای خوبی برای کنار گذاشتن مقداری پول در هر هفته است، حتی بدون آنکه به فکر آن باشید.
۱۲راه برای افزایش درآمد بیشتر

اکنون بودجه خود را تنظیم کرده اید و آماده رفتن هستید، در اینجا چند مرحله صرفه جویی عملی برای کمک به شما وجود دارد:
۱- از خود بپرسید: آیا این را میخواهید یا به آن احتیاج دارید؟ در ابتدا پول خود را صرف چیزهای مورد نیاز خود کنید و پس انداز را برای موارد خاص ذخیره کنید.
۲- سعی کنید هیولاهای روزانه تخلیه پول (قهوه، سیگار، غذای آماده …) که منابع مالی شما را میخورند را حذف کنید.
۳- برای هر قسمت از هزینه خود، مانند بیرون رفتن یا خرید مواد غذایی مبلغی را تعیین کنید، و به آن پایبند باشید. اگر در پایان ماه که در یک قسمت زیاده روی کردید، میتوانید آن را ماه بعد جبران کنید و در ماه بعد در آن قسمت بیشتر صرفه جویی کنید.
۵- برای آسانتر کردن ردیابی هزینههای روزانه خود، میتوانید در ابتدای هفته مبلغی از مبلغ نقدی را برداشته و به جای پرداخت با کارت از آن استفاده کنید.
۶- اگر میتوانید آن را مدیریت کنید، در ابتدای هر ماه بخشی از درآمد خود را به حساب پس انداز خود منتقل کنید.
۷- همه چیز را بازیافت کنید. اگر چیزی دارید که هنوز هم قابل استفاده است، آن را به صورت نقدی بفروشید یا آنرا با چیز دیگری مبادله کنید. به همین ترتیب، اگر از آن استفاده نمیکنید آن را به شخص دیگری با پول کمتری به فروش برسانید. خرید جدید نکنید. معاوضه و یا خرید اجناس دست دوم برای مبلمان، کتابهای درسی مناسب میباشد.
۸- هرگز وفادار به یک بانک نباشید. وفاداری در این بازی ممکن است به ضرر شما باشد ممکن است برخی از بانکها حتی به شما سود بیشتری بدهند.
۹- به دنبال کم کردن هزینههای قبض مانند برق گاز و تلفن و اینترنت خود باشید با این کار شما پس انداز خواهید کرد.
۱۰- حساب بانکی دوم را جایی باز کنید که به شما وام تعلق بگیرد با این کار زمانی که در حال پس انداز هستید میتوانید وام بانکی دریافت کنید.
۱۱- برنامه ریزی پیش رو شگفتیهایی برای تراز بانکی شما ایجاد میکند. این امر در مورد وعدههای غذایی هفتگی، شبها و اوقاتی که تمایل به غذا خوردن در بیرون را دارید صدق میکند. سعی کنید بدانید که چه کاری انجام میدهید و چه زمانی میتوانید. بر این اساس برنامه ریزی و بودجه اقدام به خرید و یا ولخرجی کنید.
۱۲- مانند مرتاز زندگی نکنید. کارهایی را که دوست دارید انجام دهید. فقط برنامه ریزی برای انجام آنها داشته باشید تا هیچ وقت با تعجب ناخوشایند موجود در صورتحساب بانکی خود مواجه نشوید.
کاش به دانشجویان و دانش آموزان آموزش داده میشد که چگونه در مدرسه بودجه بندی کنند؟ در اینجا ۱۰ نکته مهم در خصوص پول وجود دارد که ممکن است بخواهید آنرا بخوانید.
انتهای پیام/
نظرات